05 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2020 19:15

Θεσσαλονίκη: Περισσότερη στήριξη από τον Ιατρικό Σύλλογο ζήτησαν οι συντονιστές των ΤΟΜΥ

Περισσότερη στήριξη από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) ζήτησαν οι συντονιστές των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) επισημαίνοντας ότι τα κτιριακά και οργανωτικά προβλήματα είναι πολλά και δισεπίλυτα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΘ οι συντονιστές των ΤΟΜΥ τόνισαν ότι υπάρχει υποστελέχωση αλλά και αδυναμία ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ΤΟΜΥ με τα νοσοκομεία (για ραντεβού, εξετάσεις κλπ) με αποτέλεσμα να "λιμνάζουν" περιστατικά αφού δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα και γι αυτό ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του ΙΣΘ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας, επισήμανε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει πολλές και σοβαρές ενστάσεις τόσο για την προχειρότητα με την οποία στήθηκε ο νέος αυτός θεσμός (ΤΟΜΥ, οικογενειακός γιατρός κλπ) όσο και για την αδιαφορία των τότε ιθυνόντων στις επισημάνσεις αυτές. Επίσης, ο κ. Νίτσας , θύμισε τις εκκλήσεις του ΙΣΘ για συνάντηση με την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τις "κλειστές πόρτες" που βρήκε παρά τις επίμονες προσπάθειες. "Τα λάθη και οι παραλείψεις πρέπει να διορθωθούν και εμείς θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας τους συναδέλφους που δίνουν καθημερινές μάχες για καλύτερη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε μετάξύ άλλων ο κ Νίτσας.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι ο ΙΣΘ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών στις ΤΟΜΥ καθώς επίσης και σε θέματα που αφορούν στις ακατάλληλες κτηριακές υποδομές, στη συνύπαρξη ΤΟΜΥ (με πρωινές- βραδινές βάρδιες) και με Κέντρα Υγείας και στην αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών και άλλων θεμάτων.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]