07 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 16:15

Απίστευτο! Κρουαζιερόπλοιο χωρίς κρούσματα κορωνοϊού δεν γίνεται δεκτό σε κανένα λιμάνι!

Η άρνηση ελλιμενισμού και η καραντίνα των κρουαζιερόπλοιων είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του ιού


Η Ταϊλάνδη είναι η τέταρτη και πιο πρόσφατη χώρα η οποία αρνείται τον ελλιμενισμό σε κρουαζιερόπλοιο της Holland America Line, με αποτέλεσμα πολλοί από τους 2.257 επιβάτες και το πλήρωμα να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, προκειμένου να αποβιβαστούν μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες στη θάλασσα.

Ο φόβος ότι ορισμένοι επισκέπτες στο πλοίο Westerdam μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο νέο κορωνοϊό, οδήγησε τον υπουργό Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ να ανακοινώσει σε μια ολιγόλογη δημοσίευσή του στο Facebook την Τρίτη ότι έχει δοθεί εντολή στις Αρχές να αρνηθούν την είσοδό του σε λιμάνι κοντά στην Μπανγκόκ.

Το πλοίο, έχει συναντήσει απαγορεύσεις για είσοδο σε λιμάνια τουλάχιστον άλλων τριών χωρών. Το Γκουάμ (ανήκει στις ΗΠΑ), η Μανίλα (Φιλιππίνες) και η Γιοκοχάμα (Ιαπωνία) του απαγόρευσαν την προσέγγιση σε λιμάνια, καθώς έχουν ανησυχίες σχετικά με τον ιό, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους στο Wuhan της Κίνας.

Η άρνηση ελλιμενισμού και η καραντίνα των κρουαζιερόπλοιων είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του ιού. Ήδη ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, το Diamond Princess Carnival και οι 3.700 επιβάτες του, βρίσκεται στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, καθώς οι αρχές αγωνίζονται να περιορίσουν έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων στο πλοίο.

Στο Westerdam, οι επιβάτες δημοσίευσαν μηνύματα, όταν έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη νέα άρνηση, αυτή τη φορά εκ μέρους της Ταϊλάνδης.

Σε μια δημοσίευση στο blog το βράδυ της Δευτέρας, η Holland America Line ανακοίνωσε ότι το πλοίο κατευθύνθηκε προς το λιμάνι Laem Chabang – περίπου 50 μίλια ανατολικά της Μπανγκόκ – όπου οι επιβάτες θα αποβιβαστούν και θα τελειώσουν το ταξίδι τους στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο διαχειριστής του πλοίου δήλωσε ότι το σκάφος δεν βρίσκεται σε καραντίνα και δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στο σκάφος.

newmoney.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]