21 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 06:49

Fairphone 3: Το πιο φιλικό προς το περιβάλλον κινητό που θα βρείτε!

Το Fairphone 3 είναι γεγονός και πρόκειται για ένα ethical κινητό που θα έχετε για 5 χρόνια, καθώς επισκευάζεται πολύ εύκολα.

Η εταιρεία εδρεύει στο Άμστερνταμ και μετατράπηκε από μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ορυκτά, σε μια τεχνολογική εταιρεία μόλις το 2013. Σκοπεύει να κυκλοφορήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Το Fairphone 3 έχει μια οθόνη που το κάνει να μοιάζει με smartphone προηγούμενων ετών. Έχει αρκετά μικρή και φωτεινή οθόνη 5.7 ιντσών. Καλύπτεται από Gorilla 5, πράγμα που την κάνει ανθεκτική.

Είναι μια αρκετά μεγάλη συσκευή περίπου 1cm. Η ημιδιαφανείς μαύρη πίσω πλευρά του είναι πολύ ποιοτική και ανθεκτική. Η δυνατότητα να βλέπετε τα συνήθως κρυμμένα εξαρτήματα μέσω του πλαστικού, την καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Το power button του Fairphone 3, τα κουμπιά έντασης ήχου και το ηχείο είναι στην αριστερή πλευρά, σε αντίθεση με ότι έχουμε συνηθίσει. Για φόρτιση έχει μια θύρα USB-C και υποδοχή ακουστικών στο πάνω μέρος της συσκευής. Αρκετά ψηλά στην πίσω πλευρά της συσκευής θα βρείτε και ένα scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm’s Snapdragon 632, 4GB μνήμη RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο(με δυνατότητα επέκτασης με εξωτερική microSD). Σίγουρα δεν είναι η πιο γρήγορη επιλογή που μπορείτε να βρείτε και παρουσιάζει μικρές καθυστερήσεις σε απλές λειτουργίες.

Η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής 26 ώρες μεταξύ δύο φορτίσεων και μια μέση φόρτιση να διαρκεί 2 ώρες και 10 λεπτά. Αν το θέλετε μπορείτε να έχετε μια δεύτερη μπαταρία, την οποία θα αλλάζετε όταν αδειάζει η πρώτη, καθώς η αλλαγή μπορεί να γίνει πανεύκολα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Το Fairphone 3 έχει το δικό του λογισμικό Fairphone OS, που είναι σαν τo Android 9.

H κάμερα του Fairphone 3 είναι μια συνηθισμένη 12-megapixel, όμως δε μπορεί να φτάσει του Pixel 3a της Google. Σε μεσαίες ή χαμηλές συνθήκες φωτισμού, η κάμερα δεν είναι αποδοτική, όμως μιλάμε για γνώρισμα πολλών συσκευών σήμερα.

Η τιμή του ανέρχεται στα 420 δολάρια και για την ώρα είναι διαθέσιμο για προ παραγγελία. Για λόγους σύγκρισης, το Pixel 3a της Google κοστίζει 399 δολάρια, το OnePlus 7 $499 και το Motorola Moto G7 $220.

secnews.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]