28 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ραντονέζ" μίλησε ο Επικεφαλής της Επιτροπής για θέματα Οικογενείας του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Δημήτριος (Σμυρνώφ).

Ο π. Δημήτριος πιστεύει ότι η σημερινή σύγκρουση της Εκκλησίας της Ρωσίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το θέμα της Ουκρανίας, θα ωφελήσει τελικά την παγκόσμια Ορθοδοξία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας, δεν την πτοείται από τις κατηγορίες διαφόρων δορυφόρων για σχίσμα και απομόνωση.

"Θα έλεγα ότι είμαι χαρούμενος, διότι με αυτό το ζήτημα γίνεται μια κάθαρση στην Εκκλησία" - τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Δημήτριος.

Σύμφωνα με τον Ρώσο κληρικό το Πατριαρχείο Μόσχας, θα έπρεπε να είχε κάνει αυτό που έκανε σήμερα, όταν το Φανάρι δημιούργησε αντικανονικά παράλληλη δικαιοδοσία στην Εσθονία.

Σε άλλο σημείο εξέφρασε την λύπη του, για τους Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, οι οποίοι έδειξαν εχθρική στάση έναντι της Εκκλησίας και της Ρωσίας γενικά.

Τέλος ο Πρωθιερέας Δημήτριος, αφού κατηγόρησε την Κωνσταντινούπολη για αχαριστία, τόνισε ότι "το Φανάρι πάσχει από ρωσοφοβία".

ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στο λαό του Μαυροβουνίου αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος μετά την Θεία Λειτουργία, προσευχόμενος να λυθεί το θέμα που έχει ανακύψει και να μην πληγεί η Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σώσουμε την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον λαό του Μαυροβουνίου.

Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 12:36

Ακούν μέσα τους

Όταν θέλετε να μάθετε το θέλημα του Θεού, να αφήνετε τελείως το δικό σας μαζί με κάθε άλλη σκέψη ή πρόγραμμα και με πολλή ταπείνωση να ζητάτε στην προσευχή σας την επίγνωση αυτού

Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 11:00

Θα πονέσουμε

Θυμώνω όταν ακούω τους ανθρώπους να λένε «δεν θα μας αφήσει η Παναγία». Η Παναγία θα μας αφήσει για να μας παιδαγωγήσει. Θα πονέσουμε, θα κλαύσουμε, θα δακρύσουμε και τότε ο καλός Θεός θα μας παίρνει και θα μας βάζει στον παράδεισο.

Γέροντας Γαβριήλ Τσάφος

Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 09:00

Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα

Ένας τρόπος υπάρχει, για να μην έχουμε προβλήματα με τα παιδιά· η αγιότητα. Γίνετε άγιοι και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά σας.

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 07:11

Οργίζονται από άγνοια

Σε πολλά πράγματα μας εξαπατάει ο διάβολος.

Κάθε χρόνο σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, τελείται μία εβδομάδα προσευχής και ευαισθητοποίησης για την ενότητα μεταξύ των χριστιανών και ειρήνη στον κόσμο.

Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2020 18:30

Έρχεται με την εξαφάνιση

Η πνευματική ισορροπία, έρχεται με την εξαφάνιση των παθών. Όσο ο άνθρωπος αγωνίζεται, διά της μετανοίας, μέσα στην Εκκλησία, μετέχοντας στα μυστήρια της, τότε, οπωσδήποτε, νικάται ο παλαιός άνθρωπος «συν τοις παθήμασι και ταις επιθυμίαις» και όσο καθαρίζεται η καρδιά, τόσο φαίνεται η πνευματική ισορροπία.

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

Αφίχθη το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Ιανουαρίου 2020 πιστό αντίγραφο της Παναγίας Βηματάρισσας από την ΙΜΜ Βατοπαιδίου στην Κοζάνη.

Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2020 10:00

Δεν είναι αξιέπαινο

Το αγαθό το οποίο προέρχεται από την φύση δεν είναι αξιέπαινο, ενώ είναι επαινετό εκείνο που προέρχεται από την ελεύθερη θέληση. Ποιά χάρις οφείλεται στην φωτιά επειδή καίει; Καμία, διότι το να καίει, το έχει από την φύση της. Ποιά χάρις στο νερό επειδή κυλά προς τα κάτω; Καμία, διότι την ιδιότητα αυτή την έχει από εκείνον που το δημιούργησε.

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σελίδα 1 από 809