16 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 16:30

Αφγανιστάν: Σε 39 ανήλθαν οι νεκροί και σε 140 οι τραυματίες από τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν

Σε 39 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, σχεδόν ο διπλάσιος από τον προηγούμενο απολογισμό των 20, από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν χθες οι Ταλιμπάν σε νοσοκομείο στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Ζάμπουλ.

Σε 140 ανήλθε επίσης ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση αυτή που έγινε χθες στην πόλη Κάλατ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζάμπουλ, δήλωσε ο Γκιουλ Ισλάμ Σιάαλ.

"Μόνο δύο απ' αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες, παιδιά, ασθενείς και επισκέπτες", σημείωσε.

"Το νοσοκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς", υπογράμμισε επίσης.

Χθες ο κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ, ο Ραχματουλάχ Γιάρμαλ, είχε δηλώσει ότι καμικάζι που οδηγούσε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στοχοθέτησε το κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS) και ότι το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο καταστράφηκε από την επίθεση. Λίγο αργότερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είχε δηλώσει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αυτή αυτοκτονίας εναντίον των NDS και ότι το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr