06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 15:15

«Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»

Tο εκπαιδευτικό υλικό που πλαισιώνει τις δράσεις της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE για την πρόληψη του καπνίσματος, εμπλουτίστηκε πρόσφατα με την δεύτερη, ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα».

Η νέα έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με την επιτυχή εφαρμογή του νέου Νόμου για την προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα στην χώρα μας και αποτελεί εργαλείο μεταφοράς της γνώσης στη μαθητική κοινότητα, μέσω των εκπαιδευτικών και των γονέων. Το βιβλίο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» εκδόθηκε πρώτη φορά το 2016, με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πρόληψη του καπνίσματος τόσο στα παιδιά, όσο και σε όλη την κοινωνία.

 

Η επιμέλεια της νέας έκδοσης έγινε και πάλι από την ομάδα του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE, με στόχο να προσφέρει σε εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς επιστημονική γνώση, την οποία θα μεταδώσουν με τη σειρά τους στη νέα γενιά.

Το περιεχόμενο του βιβλίου, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από το Κάπνισμα, όπως είναι οι επιπτώσεις στην υγεία, ο εθισμός, το παθητικό κάπνισμα, τα νέα καπνικά προϊόντα, το marketing, οι κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις κ.α. Η πιο σημαντική, όμως, συνεισφορά του βιβλίου είναι η λεπτομερής και εκτενής μεθοδολογία εκπαίδευσης και προσέγγισης των μαθητών για την αποδοτική πρόληψη του καπνίσματος και η σύνδεση που χτίζει μεταξύ σχολείου και οικογένειας.


Την εκτύπωση 3.000 αντιτύπων της νέας έκδοσης, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ενώ, οι εκπαιδευτικοί Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα το προμηθευτούν δωρεάν σε έντυπη μορφή, ενώ είναι στη διάθεσή τους και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας SMOKEFREEGREECE.

Οι συντελεστές του βιβλίου

Επιμέλεια Έκδοσης: Παναγιώτης Μπεχράκης, Βάσω Ευαγγελοπούλου, Άννα Τζώρτζη

Συγγραφείς: Αθανασάκης Κώστας, Αλεξάκη-Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, Αλεξάκη Βασιλική, Αρκουμανέας Παναγιώτης, Βαρβαρήγος Βασίλειος, Ευαγγελοπούλου Βάσω, Ζούζουλα Όλγα, Κυριόπουλος Ηλίας, Λιοζίδου Αθανασία, Λουκοπούλου Ανδριανή, Μακαρώνη Σωτηρία, Μπαραμπούτη Χρυσούλα, Πατάκα Αθανασία, Σκοπελίτης Ευστράτιος, Τζώρτζη Άννα

Σχεδιασμός – Εικαστική επιμέλεια: Ηρώ Μακρυνάκη, A3 Resizing Ideas. Διόρθωση κειμένων: Μαρία Κούρου.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]