29 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2020 12:15

Δείτε τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν δεν Αλλάζετε το Στρώμα σας

Ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να αλλάζει τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες περίπου 1 φορά ανά 2 εβδομάδες ή 1 φορά τον μήνα. Με το στρώμα, από την άλλη μεριά, 

πολύ λίγες νοικοκυρές ασχολούνται και αυτό γιατί δεν είναι εύκολο να το καθαρίσουν μόνες τους και επιπλέον είναι ακριβό στην αντικατάστασή του.

Ο μικροβιολόγος Philip Tierno από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης αναφέρει πως τα τελευταία 25 χρόνια βάζει προστατευτικό στρώματος για έναν πολύ σοβαρό λόγο:

«Γνωρίζετε πώς η ρωμαϊκή αυτοκρατορία έχει ταφεί με την πάροδο του χρόνου, και όλα αυτά τα ερείπια είναι τώρα αρκετά μέτρα κάτω από το έδαφος και πρέπει να ανασκαφούν; Με παρόμοιο τρόπο, συντρίμμια που βρίσκονται μέσα και πάνω στα στρώματα-ειδικά στο εσωτερικό- συσσωρεύονται.»

«Όταν είστε στο κρεβάτι δημιουργείτε κυτταρικά συντρίμμια τα οποία συλλέγονται μεταξύ του σεντονιού και του στρώματός σας. Αυτά χρησιμεύουν ως τροφή για ακάρεα σκόνης. Τα ακάρεα τρώνε ανθρώπινο ιστό. Και αφαιρούν και εκκρίνουν ουσίες και στη συνέχεια πεθαίνουν. Και αυτό είναι μέρος των αλλεργιογόνων που συλλέγουν. Επιπλέον, όταν είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι έχετε σωματικές εκκρίσεις όλων των τύπων.»

Για να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, αν δεν αλλάζετε το στρώμα σας ή το προστατευτικό ύφασμα που βρίσκεται πάνω από αυτό κινδυνεύει η υγεία σας. Γι’αυτό τον λόγο οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε πάντα προστατευτικό ύφασμα στρώματος, το οποίο καλό είναι να είναι και αδιάβροχο.

 

 

(spirossouli.com)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]