18 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2019 17:00

Στη Σόφια ο 31ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Νέων Επιστημόνων

Η βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, φιλοξενεί από τις 11 έως τις 18 Σεπτεμβρίου τον 31ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων (EUCYS 2019), 

στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν θέματα σχετικά με τον ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στην οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Τρισδιάστατες παρουσιάσεις ιστορικών γεγονότων και των πρωταγωνιστών τους, αλλά και έργα νέων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού διαγωνισμού.

Η Βουλγαρία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1998 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, το οποίο, από κοινού με το Ινστιτούτο Μαθηματικών και Πληροφορικής της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, υλοποίησε την ιδέα διοργάνωσης του διαγωνισμού στη Βουλγαρία. Φέτος, υπάρχει ένας αριθμός ρεκόρ αιτήσεων, καθώς 150 συμμετέχοντες από 39 χώρες θα παρουσιάσουν εκατό έργα.

Η βουλγαρική ομάδα αποτελείται από τους νέους επιστήμονες Ζβέτζιν Μπεσαράμποφ, Αντρέι Γκίτζοφ και Νικολάι Πάσοφ, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]