06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Του Μάνου Χατζηγιάννη (Κουζουλοί Δρομείς- Ομάδα Αλληλεγγύης)

“Οι δημοσιογράφοι είναι σαν τα σκυλιά. Οποτεδήποτε κάτι κινείται, αρχίζουν να γαβγίζουν” έλεγε ο Γερμανός φιλόσοφος Άρθουρ Σοπενχάουερ. 

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 20 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1755 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαδικτυακά σεμινάρια για την ενημέρωση των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού σχετικά με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού πρόκειται να διοργανώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Την άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε η ανακοίνωση της ΆΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την επιβολή προστίμων σε άστεγους λόγω "άσκοπης μετακίνησης".

Περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι και εργαζόμενοι πρόκειται να «ανακουφιστούν» από την ένταξη των 14 γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, με τη διαδικασία να προχωρά με γοργούς ρυθμούς, όπως επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ.

Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη σήμερα η Ομοσπονδία Παραγωγών Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, σύμφωνα με την οποία, οι Δήμαρχοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης αυθαίρετα και παράνομα ανέστειλαν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο νομό Ροδόπης, αρχικά από  12 Μαρτίου 2020 στον Δήμο Ιάσμου και έπειτα από τις 19 Μαρτίου 2020 στον Δήμο Κομοτηνής με αφορμή την την πανδημία του κορονοϊού.

Το πρωί της 6ης Απριλίου του 1941, ώρα 5.30′, ο γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ερμπαχτ βρίσκεται στο σπίτι του διαδόχου του Μεταξά, πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κορυζή.

Ενημέρωση από το ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Ανάρτηση στο facebook του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου:

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς που έχουν πληγεί από τον Covid -19 προσφέρει σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ-Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, συμβάλλοντας όπως μπορεί στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο νοσοκομειακός εξοπλισμός προσφέρεται για την άμεση ανάπτυξη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωάννινων (ΠΓΝΙ), ένα από τα δύο κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό (COVID 19) στη Βορειοδυτική Ελλάδα, ώστε να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των κρουσμάτων.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, με επίγνωση της κρίσιμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, στέκεται έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία στηρίζοντας τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που πρωτοστατεί σε αυτήν την προσπάθεια. Γι’ αυτό παράλληλα με τη δωρεά νοσοκομειακού εξοπλισμού, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ καλύπτει και τις ανάγκες σε εμφιαλωμένο νερό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΠΓΝΙ, παρέχοντάς τους φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ.

Με γνώμονα ότι ‘’το καλό το έχουμε μέσα μας’’ και με αίσθημα συλλογικής ευθύνης και πίστης, θα προσπεράσουμε αυτήν την περίοδο και θα είμαστε όλοι πιο δυνατοί, όλοι καλά και όλοι μαζί!!

Σελίδα 1 από 3400