06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020 20:00

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκαν το πρωί οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να ζητήσουν την ευχή του.

Μάλιστα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, τόνισαν πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες όχι μόνο για αυτή καθ' αυτή την αποστολή τους, αλλά και για να προάγουν καθημερινά το αγαθό της ασφάλειας στην κοινωνία. Εμπλέκονται, επίσης, και βοηθούν παντού είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές είτε για το μεταναστευτικό».

Επιπλέον, μετά τη συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε πως «γνωρίζουμε όλοι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Εκκλησία είναι παρούσες καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής και πάντα η ευλογία της Εκκλησίας σκέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτό το τιτάνιο έργο το οποίο έχουν να διεκπεραιώσουν προετοιμαζόμενες για αυτό το οποίο υπάρχουν, δηλ. για την παροχή ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό». «Νιώθουμε υπερηφάνεια, ασφάλεια και σιγουριά», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ σημείωσε πως «σε κάθε Ακολουθία δεν παραλείπουμε να μνημονεύουμε ο Θεός να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τους κρατεί υγιείς για τη δική μας παρηγοριά και τη σωτηρία της πατρίδας».

Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Ευρώπης της Ασσυριακής Εκκλησίας, Μαρ Οράχαμ Γιοχάνες, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, και αμέσως μετά η πρέσβης του Βελγίου, Francoise Gustin.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]