28 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 16:30

''Τι όμορφο δώρο ήταν η κατασκήνωση, κάτι άλλαξε μέσα μου...''

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Είναι, πραγματικά, αποτυπώματα της καρδιάς τους, αυτά, που είπαν, ως εντυπώσεις τους, με τον απλό, αθώο και αληθινό, τρόπο τους, παιδιά (αγόρια και κορίτσια), που πήραν μέρος σε χριστιανικές κατασκηνώσεις στην Ελλάδα (ήταν πολλές, Μητροπόλεων και Συλλόγων, κόντρα στην οικονομική κρίση), αλλά και σε κατασκηνώσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας (που οργανώνει με πολύ φροντίδα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος).

Παιδάκια στην Ελλάδα ανέφεραν: «Έμαθα να προσεύχομαι στο Θεό. Και η προσευχή με ξεκουράζει, γιατί κάτι παίρνει από πάνω μου...». «Η κατασκήνωση, μου δίδαξε στη ζωή μου να έχω μια σειρά και να μην είμαι ακατάστατη...». «Κατάλαβα ότι κάνω λάθη και είναι καλό να ακούω και τους άλλους...». «Τι όμορφα, που ήταν, στο εκκλησάκι, όταν κάναμε λειτουργία...».

Παιδάκια στην Αλβανία σημείωσαν: «Τι όμορφο δώρο του Αρχιεπισκόπου μας ήταν η κατασκήνωση. Πολύ χάρηκα...». «Μού έφυγε η στενοχώρια, ακούοντας ωραία λόγια...». «Θεούλη μου, στην κατασκήνωση σε γνώρισα καλά, μη με αφήσεις ποτέ. Και εγώ δεν θα σε αφήσω..». «Ωραίο φαγητό, ωραία παιχνίδια, ωραίες συμβουλές, νομίζω ότι κάτι άλλαξε μέσα μου...».

Από αυτά, καταλαβαίνει κανείς ότι οι χριστιανικές κατασκηνώσεις είναι μια προσφορά αγάπης για τα παιδιά, που μπορεί να μεταπλάσει τη ζωή τους, να τα δυναμώσει ως πρόσωπα και προσωπικότητες.

Τις ημέρες της κατασκήνωσης ξετυλίγεται ένας κόσμος χάριτος και ζωής, όπου τα παιδιά ζουν την ξένοιαστη και αδελφική συντροφιά, την αληθινή ψυχαγωγία, τις εκπλήξεις, τις γεμάτες ενδιαφέρον συζητήσεις, την παρουσία του Θεού, τις λατρευτικές ευκαιρίες, την προσευχή, τις ευλογημένες εμπειρίες, την πνευματική ανανέωση.

Τα μάτια τους γίνονται πιο φωτεινά. Πιο ήμερα. Ποιο λαμπερά και φανερώνουν όλο τον ψυχικό κόσμο τους. Ποιο καθαρά και καθρεπτίζουν την γαλήνη του δικού τους ουρανού.

Αποκτούν στολίδια στην κατασκήνωση, που κάνουν λευκή σαν τον κρίνο την καρδιά τους. Αρκεί να τα κρατήσουν και μετά την κατασκήνωση...

Ποιος δεν θα το ήθελε η ζωή τους να κινείται πάντα σε μεγάλες γραμμές και όχι στα μικρά.

Και η κατασκήνωση δείχνει στον τρόπο στα παιδάκια να κυνηγούν τους μικρούς τυράννους από μέσα τους.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]ss.gr