26 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 13:46

Ανέγερση Παρεκκλησίου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Τις δύο πλέον ορεινές ενορίες στο όρος του Λαϊλιά επισκέφθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα και τέλεσε την παράκληση στην Παναγία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος. Η πρώτη είναι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Καρυδοχώρι και η δεύτερη ωσαύτως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Καπνόφυτο.

Και στις δύο μίλησε επίκαιρα για τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως στους λιγοστούς κατοίκους, που προσέτρεξαν όμως στο σύνολό τους για να υποδεχθούν και να ακούσουν τον επίσκοπό τους.

Στην πρώτη ενορία ο Σεβασμιώτατος επέβλεψε και τα έργα συντηρήσεως και ανακαινίσεως της κεντρικής εκκλησίας, τα οποία προχωρούν τάχιστα, καθώς επίσης και τα έργα επεκτάσεως της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στο κέντρο του χωριού, όπου και διάβασε ευχή για την καθαίρεση της παλαιάς Αγίας Τραπέζης.

Το εν λόγω παρεκκλήσιο διπλασιάζεται, κτίζεται με πέτρα από τα γύρω βουνά, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων το χειμώνα, ο οποίος είναι πάρα πολύ βαρύς στον ως άνω ορεινό όγκο, επειδή η κεντρική εκκλησία είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Ο Σεβασμιώτατος πρώτος με οικοδομικά εργαλεία κτύπησε την Αγία Τράπεζα για να δώσει έτσι και την άδεια και την ευλογία για την καθαίρεσή της, καθώς και ολόκληρου του Ιερού Βήματος.

Romfea.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]