05 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Με κατάνυξη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χειροτόνησε σήμερα τον νέο Επίσκοπο Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ. Μάρκο, στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Σάββα του Αγιασμένου, 

Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 15:00

Ανάβει και φωτίζει

Ο φόβος του Θεού είναι η ρίζα κάθε καλού έργου. Ούτε ένα λεπτό να μην απομακρύνεται από την καρδιά σας. Σαν το κερί ν’ ανάβει και να φωτίζει όλους τους λογισμούς, όλες τις εσωτερικές κινήσεις της καρδιάς σας. Αυτός θα σας διδάξει να βαδίζετε σωστά, να εργάζεσθε το κάθε τι σαν έργο Θεού. Αυτός θα σας διδάξει να στέκεστε, όπως εκείνοι που βρίσκονται μπροστά στο βασιλέα. Αυτός θα σας διδάξει να προχωρείτε, όπως προχωρούν εκείνοι που κρατούν ένα ποτήρι γεμάτο νερό, από το οποίο δεν πρέπει να στάξει ούτε μια σταγόνα.

Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 12:58

Θα πάνε όλα καλά

Ο Χριστός είναι εδώ! Γιατί δεν πιστεύεις; Πίστεψε και θα πάνε όλα καλά. Μόνο πίστεψε. Περίμενε! Μη φοβάσαι! Η Χάρις του Θεού σε σκεπάζει. Περίμενε! Να ζητάς αγάπη από τον Κύριο. Μέσα στην αγάπη κρύβονται όλες οι αρετές.

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης

Αξιωματούχοι του Αλβανικού κράτους, που επισκέφθηκαν τους χώρους του Μοναστηριού Αγίου Βλασίου, της Θεολογικής Ακαδημίας και της Σκήτης «Μυροφόρες», όπου φιλοξενείται μεγάλος αριθμός αστέγων, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου για την ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης Χακί Τσάκο και ο νομάρχης Δυρραχίου Ρολάντ Νάστο, που τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαο, διατύπωσαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία και τη φροντίδα προς τους σεισμόπληκτους.

Ακόμη υποσχέθηκαν στους πληγέντες από το σεισμό πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση και να στεγαστούν το γρηγορότερο.

Να σημειωθεί ότι στους χώρους της Εκκλησίας βρήκαν καταφύγιο και άστεγα παιδάκια, αλλά και νεαρά άτομα, που τα σπίτια τους έγιναν ερείπια.

Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2019 13:45

Νομίζουν μερικοί

Χριστιανός χωρίς σταυρό και αγώνα δεν νοείται. Χριστιανός που ακολουθεί ένα εύκολο δρόμο δεν νοείται. Νόμισαν και νομίζουν μερικοί, ότι Χριστιανός είναι να τηρεί κανείς μερικές ηθικές εντολές και να καλοπερνάει στην ζωή του, να έχει ανέσεις, να έχει μία ευημερία ανθρώπινη και να έχει μία ζωή ανθρωπίνως εξασφαλισμένη.

Mεγαλομάρτυς της Χριστιανοσύνης. Η μνήμη της εορτάζεται σε Ανατολή και Δύση στις 4 Δεκεμβρίου, και στις 17 Δεκεμβρίου σε όσες εκκλησίες ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο.

Με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)», η Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει για την παρουσίαση της νέας αυτής εκδόσεως εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2019 09:00

Τί του χρειάζεται;

Όταν ο άνθρωπος προχωρήσει και μπει στην αγάπη του Θεού, τί του χρειάζεται ο φόβος; Ό,τι κάνει, το κάνει από αγάπη κι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία αυτό. Το να γίνει καλός κάποιος από φόβο στον Θεό κι όχι από αγάπη δεν έχει τόση αξία.

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2019 07:12

Δεν έχουμε τίποτε

Άμα δεν έχουμε προσευχή, δεν έχουμε τίποτε, ακαταστασία έχουμε και αμέλεια.

Γερ. Μακρίνα Βασσοπούλου, Καθηγ. Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας Πορταριάς Βόλου

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019 17:10

Τί του χρειάζεται;

Όταν ο άνθρωπος προχωρήσει και μπει στην αγάπη του Θεού, τί του χρειάζεται ο φόβος; Ό,τι κάνει, το κάνει από αγάπη κι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία αυτό. Το να γίνει καλός κάποιος από φόβο στον Θεό κι όχι από αγάπη δεν έχει τόση αξία.

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Σελίδα 1 από 781