21 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Δραστήριος και φιλόστοργος ο πατέρας Εφραίμ , ΑΞΙΟΣ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος καταχειροκροτούμενος από την πολυπληθή ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ της Μονής και τους επτά Ιεράρχες που συνοδεύουν τον Πατριάρχη καθώς και από Αγιορείτες Καθηγουμένους που βρίσκονται στο μοναστήρι για την πατριαρχική επίσκεψη .

Στη Συνεδρία ολομέλειας της ΚΓ’ Παγκοσμίου Ρωσικής Παλλαϊκής Συνάξεως μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Με τον τίτλο του πνευματικού κτήτορα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαίδιου, τιμήθηκε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό της Μονής, παρουσία Καθηγουμένων, Ιεραρχών, πολιτικών και προσκυνητών.

Σύμφωνα με τον Καθηγούμενο Εφραίμ η εν λόγω τιμητική αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη, ήταν εντολή του μακαριστού γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ο οποίος είχε πει ότι ο Πάτριάρχης Βαρθολομαίος με ανδρεία χτύπησε το χέρι στο τραπέζι για να γίνει το Μοναστήρι Κοινοβιακό.

Στην συνέχεια ο Καθηγούμενος ανέγνωσε το Κτητορικό Γράμμα και τίμησε τον Πατριάρχη με τον Χρυσό Σταυρό της Αγίας Ζώνης.

 

Άγιον Όρος | Αιμιλιος Πολυγένης 

romfea.gr

 

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται  για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Μονή ήταν Μητροπολίτης Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος.

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 10:00

Ο Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης

Ο παπα- Εφραιμ Κατουνακιώτης γεννήθηκε το 1912 στο Αμπελοχώρι Θηβών. Ο πατέρας του ονομάζονταν Ιωάννης Παπανικήτας και η μητέρα του Βικτορία. Ο Γέροντας είχε σαν κοσμικός το όνομα Ευάγγελος. Τελείωσε το Γυμνάσιο αλλά η Χάρις του Θεού έκλεινε στον Ευάγγελο τις κοσμικές θύρες της αποκατάστασης.

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 08:31

Ο πόνος που οδηγεί στη χαρά

Αυτό το «συγγνώμη» που βγαίνει μέσα από την πονεμένη, για το λάθος, καρδιά, συντρίβει το σκληρό τείχος της ψυχρότητας, της εχθρότητας και ενώνει τα διεστώτα. 

Επί τη αναγγελία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου περί της αγιοκατατάξεως του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, η Πεμπτουσία αναδημοσιεύει την αποκλειστική συνέντευξη του σεπτού Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού στο αφιέρωμάτης για τον Άγιο, και επισήμως πλέον, Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

Πλήθος πιστών βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Ομαλά Κεφαλονιάς, για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν προς τιμήν του πολιούχου του νησιού, Αγίου Γερασίμου.

Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 20:30

Δεν μπορούν να καταλάβουν

Ο πειρασμός ξέρεις τι μάστορας είναι; τα ελάχιστα τα κάνει μεγάλα. Μεταχειρίζεται μεγάλη πολιτική.

Την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, ανήγγειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος,  των αγιορειτών οσίων, Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή, Εφραίμ Κατουνακιώτη.

Σελίδα 1 από 759