Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2019 14:46

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου

Ειδικό πρόγραμμα άσκησης υπαίθρου προπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου πραγματοποιείται στη Λέσβο για τέταρτη χρονιά στο πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι φοιτητές πραγματοποιούν την ετήσια άσκηση υπαίθρου έως τα τέλη Αυγούστου και συνοδεύονται από τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωλογίας, καθηγητή Genhou Wang και τον καθηγητή Zhang Jianping. Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συντονιστής της εκπαιδευτικής άσκησης είναι ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχει δημιουργήσει στη Λέσβο εκπαιδευτική βάση για την πραγματοποίηση ασκήσεων υπαίθρου των φοιτητών του. Αποδεικνύοντας έτσι τις δυνατότητες για συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού καθώς και την καθιέρωση του Απολιθωμένου Δάσους και του Γεωπάρκου Λέσβου ως πρότυπο προορισμό εκπαίδευσης για φοιτητές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις υπαίθρου στο Γεωπάρκο Λέσβου, το οποίο αποτελεί ένα εργαστήριο της φύσης για τη μελέτη των ενεργών γεωλογικών φαινομένων. Ειδικές ασκήσεις έχουν οργανωθεί για τη μελέτη των ηφαιστειακών σχηματισμών της Λέσβου, του ρήγματος της Αγίας Παρασκευής που προκάλεσε τον σεισμό του 1867, το ηφαιστειακό κέντρο Λεπέτυμνου και τις ηφαιστειακές δομές Πέτρας, Μήθυμνας και Πολιχνίτου, τα ρήγματα της ανατολικής και κεντρικής Λέσβου, τα γεωθερικά πεδία της Στύψης, τις θερμές πηγές Πολιχνίτου. Παράλληλα, το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει γνωριμία με την παράδοση και τον πολιτισμό της Λέσβου, επίσκεψη στα Μουσεία της Λέσβου καθώς και τα Κάστρα Μυτιλήνης και Μήθυμνας.

Συνεργασία με το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο

Την ίδια ώρα, 25 υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Υπολογιστών, συνοδευόμενοι από καθηγητές του Νορβηγικού Πανεπιστημίου που βρέθηκαν στη Λέσβο για την παρακολούθηση ετήσιου εκπαιδευτικού σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιείται στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος, πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Τουρκία, Κίνα, Ουκρανία, Αιθιοπία και Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας