06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Παρά τα προσωρινά πρωινά του κέρδη έναντι του δολαρίου, το ευρώ υποχωρεί εκ νέου κάτω από τα 1,08 δολάρια για έκτη συναπτή συνεδρίαση.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας και Όλαφ Σολτς τάχθηκαν υπέρ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας χωρίς περιττούς όρους λιτότητας, ωστόσο απέφυγαν να κάνουν κάποια αναφορά στην έκδοση ομολόγων κορονοϊού.

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Φεβρουαρίου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Μικρή λιανική δύο ταχυτήτων δημιουργεί η πανδημία, με τα παραδοσιακά καταστήματα της γειτονιάς να εμφανίζουν ενισχυμένους ρυθμούς, ενώ την ίδια ώρα ισχυρό πλήγμα δέχονται τα περίπτερα, κυρίως όσα βρίσκονται σε κομβικά σημεία, αλλά και οι φούρνοι, καθώς τα μέτρα περιορισμού στη μετακίνηση έχουν «νεκρώσει» την κατανάλωση.

«Βροχή» αιτήσεων δέχεται τόσο η σχετική πλατφόρμα στην «ΕΡΓΑΝΗ» για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων όσο και η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την «επιστρεπτέα προκαταβολή».

Τις ημερομηνίες πληρωμής των επιδομάτων των 800 και 600 ευρώ σε εργαζόμενους και επιστήμονες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Απριλίου θα καταβληθεί το έκτακτο Δώρο Πάσχα στους 110.000 γιατρούς και υγειονομικούς, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών έχουν διατεθεί οι πόροι

Η ελληνική κυβέρνηση έχει συνολικά 37 δισ. ευρώ διαθέσιμα για τη στήριξή της οικονομίας, πέραν των ευρωπαϊκών μέτρων, για να αντιμετωπίσει την ύφεση, που θα προκαλέσει η υγειονομική κρίση,

Μεγάλες είναι οι πληγές που έχει προκαλέσει στον κτηνοτροφικό κλάδο η μέχρι τώρα εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

Σελίδα 1 από 860