06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020 12:45

Μυστικά για τέλειο ψήσιμο μπριζόλας

Αναρωτιέστε πως θα πετύχετε το τέλειο ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριζόλας; Διαβάστε τα μυστικά που σας έχω παρακάτω και θα έχετε σίγουρη επιτυχία!

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά ψήνουμε τη μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά- ανάλογα την προτίμηση μας. Όσο πιο λίγο ψήσουμε το κρέας, τόσο πιο ροζ θα είναι στο κέντρο και πιο μαλακό. Όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο πιο πολύ σκληραίνει και σκουραίνει το κέντρο.

Το ιδανικό ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριζόλας είναι το μέτριο, το οποίο πετυχαίνεται με 6-7 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά, με μια φορά γύρισμα πλευράς. Έτσι πετυχαίνουμε μαλακιά μπριζόλα, ψημένη όσο πρέπει, με ροζ χρώμα στο εσωτερικό. Για τέλειο ψήσιμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο μαγειρικής. 

Δεν αναποδογυρίζουμε συνεχώς το κρέας την ώρα που ψήνεται. Αφού ψήσουμε από τη μια πλευρά γυρνάμε 1 φορά και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Για να καταλάβετε πόσο έχει ψηθεί η μπριζόλα σας κάντε το παρακάτω τεστ με το δάχτυλό σας.

1. Πιέστε με το δάχτυλο το κρέας. Εάν είναι πολύ μαλακό, σημαίνει ότι είναι λίγο ψημένο, σχεδόν ώμο και μόνο η εξωτερική κρούστα είναι ψημένη.
2. Εάν είναι μαλακό αλλά συναντάει το δάχτυλό σας λίγη αντίσταση είναι μέτριο.
3. Αν είναι σκληρό χωρίς επαναφορά είναι καλοψημένο.

Μην τραβάτε τη μπριζόλα από τη σχάρα. Όταν ψηθεί, θα ξεκολλήσει μόνη της και θα διατηρηθούν τα υγρά της.

Αφού ψηθεί σύμφωνα με την προτίμηση μας, την σκεπάζουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, ώστε να ανακτήσει τα υγρά του ψησίματος.

 

 

(argiro.gr)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]