Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2019 18:15

Θεσσαλονίκη: Κινεζικές επενδύσεις σε αγροτικά προϊόντα, εμπόριο, τουρισμό και αθλητισμό

H δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου κινεζικών βιομηχανιών στη Θεσσαλονίκη και οι επενδύσεις στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τον αθλητισμό και τον τουρισμό αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες μεταξύ της κινεζικής πόλης Dong Guan και της Θεσσαλονίκης

Την εν λόγω συνεργασία προωθεί με πρωτοβουλία του το Hellenic Trade Council (HETCO), το οποίο διοργανώνει διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, εδώ και δυο μέρες (χθες Τετάρτη 7 και σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου) πολυμελούς αντιπροσωπείας 14 κορυφαίων επιχειρηματικών και επενδυτικών ομίλων της Νότιας Κίνας που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, της βαριάς βιομηχανίας, της υγείας, του χονδρικού εμπορίου, του τουρισμού, του real estate και των κατασκευών, με επικεφαλής το δήμαρχο της Dong Guan, κ. Xiao Yafei.

Τέταρτο εξαγωγικό κέντρο
Η Dong Guan αποτελεί το 4ο μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο της Κίνας, και διαθέτει μεγάλη παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή.  Στόχος του Δήμου της Dong Guan είναι μέσω της Ελλάδας να ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγές των προϊόντων του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργώντας ένα μόνιμο εκθεσιακό χώρο στην Θεσσαλονίκη.

Αντισταθμιστικά επιδιώκεται η δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου της Ελλάδας στη Dong Guan, που θα δώσει νέα δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές στη Νότια Κίνα, όπως και η μεταφορά ελληνικής τεχνογνωσίας σε θέματα αγροτικής παραγωγής και βιολογικών καλλιεργειών.

Θεματικά τουριστικά χωριά
Σ’ ότι αφορά στον τομέα του τουρισμού, υπάρχει υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατασκευή θεματικών τουριστικών χωριών στη Dong Guan, όπου θα προβάλλονται η Θεσσαλονίκη και δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί με έμφαση στην ελληνική γαστρονομία και πολιτισμό.

Εκτός των επαφών με τη δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί επίσκεψη της πολυμελούς κινεζικής αντιπροσωπείας στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Αρης, καθώς και στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – HELEXPO).

εθνος.

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας